Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zagrepčanke najuspješnije

OSIJEK – Prošloga je vikenda Osijek bio domaćin 8. državnog prvenstva mažoretkinja pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Sabora RH Vladimira Šeksa, a u osječkoj se Tvrđi okupilo 1600 djevojaka i 58 timova iz 29 gradova diljem Hrvatske od Komina i Pakoštana do Osijeka i Vukovara. U formacijskom natjecanju, a u pitanju su paradni defile do sto metara i koreografija u mjestu najbolje su bile Zagrepčanke, osvojivši prva mjesta i zlatne medalje u sve tri kategorije, kadetkinje, juniorke i seniorke. Ostale medalje podijelili su mažoret-klubovi iz Osijeka, Gline i Vukovara, i sva tri su se grada plasirala za europsko natjecanje, koje se od 3. do 5. rujna održava u Jastrebarskom. Ove je godine novina natjecanje u neformacijskim oblicima vježbe, solo, par i trio pa su Osječanke osvojile pregršt medalja. Matea Forjan osvojila je zlato u kategoriji seniorki, a također i seniorski trio: Tea Alagić, Ivana Forjan i Jelena Arambašić, dok je u juniorskoj konkurenciji na solo nastupu srebro zavrijedila Doris Lepeša, a srebrom se okitio i juniorski par Ivana Gajvarovski i Eleonora Leisner.
    Vrlo je zapažen i nastup djevojaka iz Ogulina, zatim Varaždinki i Glinskih banica, no zagrebačke su mažoretkinje bile najspremnije za natjecanje, posebice u formacijskim vježbama a imale su i fantastičnu koreografiju. No, ni naše mažoretkinje nisu puno zaostajale, tvrdi Branimir Radić – Bilin, trener i voditelj Mažoretkinja grada Osijeka i predsjednik Mažoret-saveza Hrvatske.
    Na upit što očekuje ove godine od prvenstva Europe, gdje osječke kadetkinje i juniorke brane naslov prvakinja, Bilin se malo zamislio: »Bit će veoma teško, konkurencija je iz godine u godinu sve veća a već do sada je nastup na europskom prvenstvu, kojemu smo ove godine domaćini u Jastrebarskom, potvrdilo 13 europskih država. Moram reći, mada će zvučati kao hvala, Hrvatska je u samom europskom vrhu bavljenja mažoret plesom, što nameće našim djevojkama još veću obvezu svakodnevnih treninga i uvježbavanja elemenata, jer mi na predstojećem europskom prvenstvu branimo i naslove prvaka, ali i boje Republike Hrvatske. Nastojat ćemo u što ljepšem svjetlu predstaviti mažoret-boje Lijepe naše, pa i zadržati laskavu titulu prvih u Europi.«                      

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika