Arhiv tekstova Arhiv tekstova

U susret hrvatskim izdanjima

U Hrvatskom kulturnom centru »Bunjevačko kolo«, 21. svibnja održana je velika promocija školskih udžbenika, lektire i dječjeg tiska SMIB nakladničke kuće »Školska knjiga« iz Zagreba. Na početku sve prisutne je pozdravio predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća mr. Josip Ivanović. 
Ispred »Školske knjige« prisutnima su se obratili Siniša Mitrović i dr. sc. Dunja Merkler. Kako je bilo rečeno, Subotičani se mogu početi veseliti, jer se u skorije vrijeme treba  otvoriti i prodajno mjesto Školske knjige u Subotici. 
RAD U RADIONICAMA: Na ovoj prezentaciji nije bilo samo predavanja, nego su organizirane i razne radionice. Autori ovih udžbenika su ujedno bili i predavači, te su zainteresirani mogli čuti i vidjeti kako izgleda jedan sat prirode i društva, matematike, jezika i glazbe. Najviše se govorilo za djecu osnovnog školskog uzrasta, o tome kako raditi s djecom, kako im pružiti pravi odabir programa te kako sve to sprovesti u stvarnost. Kroz prirodu i društvo ili kako je predavač napomenuo kroz prirodoslovlje, sve prisutne je proveo dr. Ivan De Zan. Kroz glazbeni svijet prisutni su se družili s dr. Anom Stanišić. O jeziku su govorile i s prisutnima radile dr. Ana Pintarić i dr. Sandra Centner. Matematika je bila tema koju je predstavila dr. Gordana Paić. 
VODEĆA KUĆA: »Školska knjiga« je već desetljećima vodeća hrvatska nakladnička kuća i jedan od najuglednijih nakladnika u ovom dijelu Europe, osobito kad je riječ o školskim udžbenicima, znanstvenoj, kulturološkoj i drugoj stručnoj literaturi. Osnovana 1950. godine, odlikuje se iznimnom tradicijom i iskustvom utemeljenima na usmjerenosti prema obrazovanju, kulturi i znanosti. Izdavački program Školske knjige obuhvaća udžbenike od predškolskoga do visokoškolskog obrazovanja, priručnike, lektiru, rječnike, gramatike, znanstvenu, stručnu i popularnu literaturu, dječje listove, stručne časopise, slikovnice i druga izdanja.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika