Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Čekaju nas teški zadaci

Nakon smjene Bele Tonkovića, u petak 19. prosinca na prijedlog Demo-kratske stranke Hrvata u Vojvodini izabran je novi dopredsjednik SO Subotica Lazar Baraković, koji će ovu funkciju obavljati do raspisivanja lokalnih izbora sljedeće godine.
    Lazar Baraković je dugogodišnji član DSHV-a i ugledni privatni poduzetnik. Poduzeće koje je utemeljio trenutno ima 17 uposlenih i uspješno radi od 1993. godine. Poduzeće se bavi proizvodnjom i trgovinom poljoprivrednih strojeva i rezervnih dijelova. Odbornik Martin Bačić je, obrazlažući prijedlog, istaknuo da je Baraković, osim što je veoma uspješan poduzetnik, dobitnik Oktobarske nagrade grada Subotice i Prvomajske nagrade.
    Za izbor Barakovića glasovalo je 40 odbornika. Nakon izbora Baraković je za »Hrvatsku riječ« rekao: »Do sada sam radio više različitih poslova i trudio sam se uvijek da radim najbolje što mogu. I na novoj funkciji dopredsjednika zalagat ću se i raditi najbolje što mogu, dakako zajedno sa suradnicima. Osobno smatram da bih najviše mogao doprinijeti u oblasti gospodarstva jer sam cio život u tome proveo.«
    Na pitanje što očekuje na novom radnom mjestu Baraković je rekao: »Mislim da će biti teško, jer je cjelokupna situacija u zemlji zabrinjavajuća, ali i do sada su mi dopadali teški zadaci i radio sam u teškim situacijama koje sam nekad sam prihvaćao a nekad ih nisam mogao izbjeći. Žao mi je da je do mog izbora došlo pod ovakvim uvjetima, ali smatram da nije dobro biti krut i rigidan u svojim stavovima, jer to dovodi do sukoba koji imaju veoma štetne posljedice, prije svega za vlastiti narod. U politici je nužno biti fleksibilan«, kaže je Baraković.
    Na pitanje što misli o tome što je najvažnije za hrvatski narod u Srbiji, Baraković je rekao da su trenutno to parlamentarni izbori i poručio: »Za hrvatski narod u Republici Srbiji trenutno je najvažnije izaći na izbore i opredijeliti se za koaliciju »Zajedno za toleranciju-Čanak-Kasza-Ljajić«, jer je to jedina opcija koja će omogućiti da se i naš glas čuje u republičkom parlamentu. Zato poručujem, izađite na izbore i zaokružite broj 12 na izbornoj listi.«
J. D.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika