Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti


Rukomet
Za­greb
u ~etvrt­fi­na­lu

Rukometaši »Zagreba« uspjeli su nadoknaditi zaostatak od tri gola (29:32) iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka, pobjedivši »Winterthur« s 32:24 u uzvratu na domaćem parketu i s ovom ubjedljivom pobjedom plasirali su se u četvrtfinale najjačeg klupskog natjecanja Europe. Pored hrvatskog prvaka plasman među osam najboljih momčadi starog kontinenta plasirali su se: Magdeburg, Lemgo, Fotex, Ciudad Real, Piv. Laško, Flensburg, Pick Szeged.

Vaterpolo
Po­ra­zi Mla­do­sti
i Ju­ga

U drugom kolu natjecanja u Euro ligi u skupini A, Primorje je na domaćem plivalištu igralo neriješeno (7:7) protiv njemačkog Spandaua, dok su Mladost i Jug poraženi u gostima od mađarskog BVSC (8:7) odnosno ruskog Lukoila (7:6). Susreti 3. kola igrat će se 14-15. veljače.
Hrvatski predstavnici u kupu LEN Jadran i Mornar plasirali su se u četvrfinale ovog natjecanja »preskočivši« Budvansku Rivijeru (9:1, 5:6) i Strasbourg (4:4, 9:5). Za prolaz u polufinale Jadran će igrati protiv grčkog Chania, dok će Mornar zaigrati protiv Niša (SCG).

Odbojka
Mla­do­sti i Ti­fon Aze­ni kup Hr­vat­ske

U završnici odbojkaškog kupa Hrvatske, koji se igrao proteklog vikenda u Osijeku, zagrebačka Mladost je osvojila pobjednički pokal zabilježivši, ubjedljivo, sve tri pobjede protiv Varaždina, Zagreba i Osijeka (3:0), bez izgubljenog seta. U isto vrijeme u Vinkovcima igrana je završnica ženskog kupa za odbojkašice u kojemu je najbolja bila Tifon Azena sa sve tri pobjede protiv Mladosti L. (3:2), Vibrobetona (3:0) i Kaštela (3:1).

Nogomet
Eu­rop­ski
no­go­met­ni glo­bus

Nogometaši »Werdera« iz Bremena osvojili su titulu jesenjeg prvaka Bundeslige i proljetni nastavak u prvoj njemačkoj diviziji čekat će s četiri boda prednosti nad »Bayernom«, »Stuttgartom« i »Bayerom«.
    »Manchester United« je iskoristio kikseve »Arsenala« i »Chelsea« u posljednjih nekoliko kola i sigurnim se pobjedama »uspeo« na vrh Premiershipa.
    »Monaco« ubjedljivo vodi na ljestvici francuskog šampionata sa sedam bodova ispred momčadi »Lyona« i »PSG«
U španjolskoj«Primeri« trenutačno je najbolja »Valencia« i »bježi« za bod »Real Madridu«.
    Nogometaši »Rome« suvereno vladaju ovogodišnjom »Seria A« uz velikih šest bodova prednosti ispred »Juventusa« i »Milana«, koji su »posustali« slabijim igrama u posljednja dva kola.
    »Arsenal« i »Roma« jedine su dvije neporažene momčadi u svojim nacionalnim šampionatima.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika