Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti


VI­JE­STI

Otvoreno prvo
Savjetovalište za mlade u Srbiji

Prvo Savjetovalište za mlade na teritoriju Srbije otvoreno je u petak na prvom katu Zavoda za zaštitu zdravlja u Subotici. Savjetovalište je koncipirano na multidisciplinarnom pristupu, a mladima će pružati edukativno-savjetodavne, dijagnostičke i terapijske usluge, na bazi testiranja i utvrđivanja uzročnika bolesti kod spolno prenosivih oboljenja. Pravo na ovakav tretman imat će mladi od 13 do 24 godina Sjeverno-bačkog okruga, uz prikaz zdravstvene knjižice. Svečanom otvorenju, među ostalim, prisustvovao je i pokrajinski tajnik za zdravstvo i socijalnu politiku dr. Dušan Božić, koji je tom prigodom rekao kako je kvaliteta evidentna u ovom radu, a ako savjetovalište bude opravdalo svoj rad bit će otvoreno i u drugim gradovima Vojvodine. Božić je rekao da su savjeti besplatni, a praktični cilj savjetovališta je očuvanje i zaštita reproduktivnog zdravlja mladih, koji se, ujedno, uklapa u strategiju rada Izvršnog vijeća zaduženog za zdravlje i socijalna pitanja. Radno vrijeme Savjetovališta je utorkom od 15 do 17 sati, osobno ili zakazivanjem posjeta na telefon 571-300, lokal 18.
Bolje  gradsko
osvjetljenje

Gradonačelnik Subotice Geza Kucsera je zajedno sa suradnicima obišao Aleju Maršala Tita kako bi se uvjerio u kvalitetu obavljenih radova na postavljanju osvjetljenja. Okončani su radovi kojima je Radijalac dobio 54 nova stuba sa po dvije žarulje. Radi se vrlo ekonomičnom i vrlo kvalitetnom osvjetljenju koje će trošiti za oko 40 posto manje struje od starog, jer se radi o natrijskim žaruljama. Pored postavljanja stupova i sijalica, urađeno je i novo energetsko napajanje, a visina ulaganja iznosila je 3,6 milijuna dinara.
    Pušteno je u rad i osvjetljenje na Palićkom putu, gdje su na dionici od »Aurometala« do Dubrovačke ulice postavljena 63 stuba sa 127 natrijskih žarulja visoke kvalitete. Ova investicija iznosila je 5,4 milijuna dinara, a njome će se pored povećanja sigurnosti u prometu postići bolje povezivanje grada i Palića.

Darovi za djecu

Svi oni koji imaju višak igračaka, knjiga, klizaljki ili drugim mogućih darova za djecu, mogu ih ostaviti na porti subotičke Gradske kuće (ulaz od Narodnog kazališta) a prikupljene darove će 29. prosinca s početkom u 10 sati u Velikoj vijećnici djeci u obiteljskom smeštaju razdijeliti djed mraz, uz prigodan program koji će izvesti mladi i djeca iz Male Bosne i MKC »Nepker«.
Božićni koncert
Župnog zbora

Božićni koncert zbora Župe Isusova uskrsnuća održat će se 23. prosinca u Franjevačkoj crkvi s početkom u 19.30. Nastupit će mješoviti zbor, komorni sastav, na orguljama Saša Grunčić, a ravnatelj je Miroslav Stantić.

Novogodišnji koncert

Tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert Subotičke filharmonije održat će se 28. prosinca s početkom u 20 sati u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Cijena ulaznice je 3.500 dinara, a prikupljena sredstva će se upotrijebiti za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Udruženja umirovljenika Subotice u ulici Save Šumanovića.

Koncert
»Albe Vidakovića«

U subotičkoj katedrali 19. prosinca s početkom u 19 sati u povodu 30 godina postojanja zbora »Albe Vidaković« tradicionalni božićni koncert održat će ovaj zbor uz sudjelovanje svojih gostiju, a na programu će biti djela domaćih i stranih skladatelja.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika