Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Gdje su, što rade...

Di­no o~evim sto­pa­ma

Tata Boris je glumio i pjevao, a sada je sin i pjevač Dino Dvornik odlučio stati pred filmske kamere. Početkom sljedeće godine započinje snimanje igranog filma »Ta divna splitska noć« u kojem tumači naslovnu ulogu. Radnja priče obrađuje novogodišnju večer između deset sati i pola noći i događa se na autentičnim splitskim lokacijama.

 

Jo­si­pa Li­sac po­sve­ti­la kon­cert svom Kar­lu

Velikim koncertom pod nazivom »Mojoj ljubavi« u zagrebačkoj »Tvornici« prošlog tjedna Josipa Lisac je obilježila dvanaestu godišnjicu smrti svog voljenog supruga i poznatog glazbenika Karla Metikoša. Svojevrsnom tributu aktivnim sudjelovanjem na sceni pridružili su se i Nina Badrić, Ivana Husar (Divas) i »Hladno pivo«.

 

O`enio se Pa­va­rot­ti

Glasoviti tenor Luciano Pavarotti (68) oženio se prošlog tjedna svojom dugogodišnjom asistenticom Nicolette Mantovani (33). Svadbenom piru u Modeni nazočilo je mnogo poznatih lica poput Stinga, Donatelle Versace, Bonoa i drugih…

 

»Playboy« obilje`io 50. ro|en­dan

Najpopularniji muški magazin na svijetu američki »Playboy« proslavio je svoj 50. rođendan na radost svih svojih vjernih čitatelja. Za prvih pola vijeka postojanja ovaj kultni magazin doživio je multi milijunske tiraže kao i brojna izdanja na drugim jezicima, poput hrvatskog, te od ovog mjeseca i izdanja za SCG. Osnivač i utemeljitelj svojevrsne »Playboy« kulture je Hugh Hefner, američki nakladnik, poznat po svojoj slabosti prema »zečicama« s kojima je uvijek okružen.

 

Kar­ma u Pra­gu

Umaška dance skupina »Karma«, inače iznimno popularna u Češkoj, gostovala je na dodjeli glazbenih nagrada »Nightingale Awards« u Pragu. Na ovoj najznačajnijoj manifestaciji biraju se najbolji izvođači u protekloj godini, a počast ukazana hrvatskom sastavu potvrda je svojevrsne dominacije Pipija, Tare i Nene na glazbenom tržištu ove zemlje.

 

Sa­mu­raj Cru­i­se

Najnoviji film Toma Cruisea »Posljednji samuraj« bilježi izuzetne rezultate na ljestvicama kino zarada. Poslije brojnih uspješnih i nezaboravnih uloga ovog izuzetnog umjetnika, koji je nekoliko puta posve neopravdano »zakinut« za Oscara, interpretacija drevnog japanskog viteza potvrdila je, još jednom, njegov glumački talenat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika