Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Nogomet
In­ter­kon­ti­nen­tal­ni kup za
Bo­ca Ju­ni­ors

Nogometaši argentinskog i latinoameričkog prvaka Boca Juniors iz Buenos Airesa novi su klupski »prvaci svijeta« pobjedom nad aktualnim europskim prvakom AC Milanom iz Milana. U regularnom tijeku rezultat je bio 1:1, a niti poslije produžetaka nitko nije ostvario prednost, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Argentinski čuvar mreže Abbondanzieri uspio je »uhvatiti« čak tri udarca s bijele točke i konačnim rezultatom 4:2 veliki pokal interkontinentalnog kupa je otišao u zemlju dvostrukih svjetskih prvaka.
Košarka
Hr­vat­ska u
A sku­pi­ni
kva­li­fi­ka­ci­ja za
EP 2005.

Košarkaši Hrvatske ždrijebani su u skupinu A, skupa s reprezentacijama Rusije i Švedske, na prošlotjednom beogradskom izvlačenju kvalifikacijskih skupina za predstojeće prvenstvo Europe koje će se igrati u SCG 2005. godine. Prve dvije momčadi iz ove skupine stječu izravno pravo učešća na samitu najboljih reprezentativnih selekcija starog kontinenta.

Rukomet
Svjet­sko zla­to
za Fran­cu­ski­nje

Na 16. Svjetskom prvenstvu rukometašica koje se igralo u Hrvatskoj, ženska rukometna reprezentacija Francuske osvojila je zlatnu medalju pobjedom nad Mađarskom 32:29 nakon odigranih produžetaka. U regularnom tijeku susret je završio 28:28, a zanimljivo je kako su Mađarice sedam minuta prije kraja susreta imale vodstvo od 25:18!
Brončano odličje pripalo je rukometašicama Koreje, koja je u susretu za treće mjesto bila bolja od selekcije Ukrajine sa 31:29. Peto mjesto i vizu za OI u Ateni 2004 izborila je reprezentacija Španjolske.

Plivanje
^avi} zlat­ni,
Pu­nin­ski sre­br­ni

Milorad Čavić plivački reprezentativac SCG osvojio je zlatnu medalju na EP u malim bazenima (25m), uz novi svjetski rekord (50,02) u utrci na 100m. Hrvatski reprezentativac Aleksej Puninski na istom natjecanju osvojio je srebro na 50m delfin (23,45). Od ostalih rezultata vrijedi istaknuti novi hrvatski rekord Sanje Jovanović na 200m leđno s vremenom 2.10, 43.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika