Arhiv tekstova Arhiv tekstova

DS i DSHV dijele iste vrijednosti

U utorak 25. svibnja je u prostorijama Pokrajinskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu održan sastanak rukovodstva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini na čelu sa predsjednikom Petrom Kuntićem i pokrajinskog rukovodstva Demokratske stranke koje je predvodio gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković.
Tijekom srdačnog razgovora je potvrđeno kako obje stranke dijele iste vrijednosti i kako imaju zajedničke stavove u pogledu razvitka demokracije i poštivanja ljudskih i manjinskih prava. U tom smislu su predsjednički izbori odlučujući događaj koji će na dulje vrijeme odlučivati o sudbini ovih prostora. Stoga su se dvije stranke dogovorile o bliskoj suradnji kako bi se predsjedničkom kandidatu DS Borisu Tadiću pružila maksimalna podrška. Od početka višestranačja i osnutka DSHV-a, ovo je bio prvi ovako sadržajan sastanak DSHV-a s nekom od stranaka čije se sjedište nalazi u Beogradu. 
»Ovaj razgovor je, kad je u pitanju pokrajinska organizacija DS-a početak suradnje s DSHV-om. Vrlo je važan povod predsjedničkih izbora jer vjerujem da pobjeda Tadića na predsjedničkim izborima stvara političko ozračje i dobar psihološki kontekst za pobjedu naše koalicije i na lokalnim, te pokrajinskim izborima. Nemoguće je oblikovati ideju Vojvodine kao moderne europske regije s punom ekonomskom autonomijom bez suradnje i ravnopravne zastupljenosti svih nacionalnih zajednica i zbog toga je ovaj sastanak uvod u našu buduću suradnju koja će biti kontinuirana i ticati će se svih segmenata funkcioniranja države. Tadić u ovom trenutku ima najveći izborni potencijal i hoće li pobijediti ovisi samo od raspoloženja ljudi koji su mu inače skloni da iziđu na izbore i tako potvrde svoju volju u prilog Tadićeve pobjede«, kazao je Novaković nakon sastanka.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika