Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Gdje su, što rade...

Mr­vi­ca osvo­jio Da­le­ki is­tok  Mladi hrvatski pijanist Maksim Mrvica trijumfalno se vratio s dalekoistočne turneje po Japanu i Koreji, na kojoj je nastupao na iznimno posjećenim koncertima, promovirajući svoj prvi album »The Piano Player«. O uspješnosti ovog umjetnika, koji se nalazi tek na početku glazbene karijere, najbolje govori pola milijuna prodanih CD-a, te petogodišnji ugovor potpisan s glasovitom diskografskom kućom »EMI«.

 

Mick Jag­ger kra­lji~in vi­tez

Ostarjeli rocker Mick Jagger primit će 12. prosinca titulu kraljičinog viteza, iako je u svojoj mladosti često puta bio na udaru zbog svog opscenog ponašanja. Još uvijek aktivan u brojnim koncertima svjetske turneje »Stonesa«, poslije nekoliko odgađanja uspio je uskladiti termin svečane promocije na koju će povesti i svog 90 godina starog oca Joea.

 

 

Bo­ris @iv­ko­vi} iz­bje­gao su­dar

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i stoper engleskog Premier ligaša »Portsmoutha«, Boris Živković zamalo je izbjegao prometnu nesreću, vozeći se skupa sa suigračima na kup susret protiv »Southamptona«. Samo zahvaljujući prisebnosti klupskog vozača nije došlo do ozbiljnijeg sudara, i momčad je neozljeđena stigla na vrijeme. Susret su izgubili 2:0, ali je to, na koncu, bilo najmanje važno.

 

]irin Ja­gu­ar XK8

Miroslav Ćiro Blažević, trener Varteksa, odnedavno u svojoj kolekciji automobila ima novog atraktivnog ljubimca na četiri kotača, impresivni novi model Jaguara XK8. Ovaj ljepotan je prema posve logičnom afinitetu njegova vlasnika naručen u plavoj izvedbi s bijelim kožnatim sjedalima.

 

Gwyneth Paltrow
o~eku­je be­bu

Oskarovka Gwyneth Paltrow (31) potvrdila je javnosti kako očekuje bebu u vezi sa svojim dečkom, frontmanom sastava »Coldplay«, Chrisom Martinom(26). Budući roditelji su u sretnoj vezi već godinu dana, a prinovu očekuju sljedećeg ljeta.

 

»Mr­tva pri­ro­da« Go­ra­na Tri­bu­so­na

Pisac Goran Tribuson objavio je novu knjigu pod naslovom »Mrtva priroda«, nastavivši svoj autobiografski ciklus književnog izražavanja. Nakon »Ranih dana« i »Trave i korova« koji su filmovani u vrlo gledani film i seriju »Ne dao bog većeg zla«, možda će i novi literarni uradak doživjeti svoju ekraniziranu verziju.

 

 

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika