Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Nogomet
Haj­duk pr­vak
no­go­met­ne je­se­ni

Sigurnom pobjedom 3:1 nad zagrebačkim Dinamom, jedinim izravnim protivnikom za osvajanje šampionata, splitski Hajduk osvojio je titulu jesenskog prvaka u prvoj HNL. Posljednji ovosezonski susret na prvoligaškoj sceni donio je nadmoć Splićana na domaćem terenu u Poljudu koja je materijalizirana golovima Računice, Krpana i Andrića, dok je poraz zagrebačkih modrih ublažio Kranjčar. Interesantno je napomenuti kako su svi zgodici postignuti u prvom poluvremenu.

Nogomet
Hr­vat­ska po­nov­no s Bu­gar­skom u sku­pi­ni

Na frankfurtskom ždrijebu skupina za sljedeće SP u nogometu, koje će se igrati u Njemačkoj 2006. godine, »bubanj« je Hrvatsku smjestio u 8. skupinu, skupa s reprezentacijama: Švedske, Bugarske, Islanda, Mađarske i Malte. Reprezentacija SCG igrat će u 7. skupini protiv Španjolske, Belgije, Bosne i Hercegovine, Litve i San Marina.

Karate
Dar­jan Kr­zna­ri}
ju­ni­o­r­ski pr­vak SCG

Talentirani karatist iz Novog Slankamena, majstor karatea i nositelj crnog pojasa 1. dan, Darjan Krznarić član KK »Ipon« iz Inđije osvojio je prošlog mjeseca karate kup SCG u kategoriji juniori do 63 kg. Na putu do titule na najjačem saveznom turniru ovaj mladi borac osvojio je treće mjesto na kvalifikacijskom turniru kupa Vojvodine, drugo mjesto na kupu Srbije, da bi svu raskoš svog talenta prikazao kada je najviše trebalo. Vrijedno je zabilježiti kako je ovaj vrijedni mladić ne samo izvrstan sportaš nego i dobar učenik, te član HKPD »Stjepan Radić« iz Novog Slankamena.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika