Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Nikolić: Moja je granica Kar­lo­bag – Ogu­lin – Kar­lo­vac – Vi­ro­vi­ti­ca

Novi lider Šešeljeve Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, ohrabren velikom potporom birača na nedavnim predsjedničkim izborima, ovih dana ponovo reafirmira ekstremni nacionalizam. U intervjuu lokalnoj televizijskoj postaji »Apolo« iz Novog Sada izjavio kako njegova stranka nije odustala od koncepta takozvane Velike Srbije. Dapače, Nikolić je istaknuo kako će se zauzimati za uspostavljanje granice Srbije na liniji Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica.
    »Moja ljubav i moja želja je da se opet uspostavi država u Srpskoj Krajini. Zašto ne bih imao želju da Velika Srbija bude jedinstvena? A što se Hrvatske tiče, s njima, u ovim granicama, nećemo imati diplomatske odnose«, rekao je Nikolić. Na pitanje kako to misli uspostaviti Veliku Srbiju, aktualni zamjenik predsjednika SRS-a Vojislava Šešelja, koji u Den Haagu čeka na suđenje za ratne zločine upravo zbog rata u Hrvatskoj i BiH, odgovorio je: »Promijenit će se svjetske okolnosti«. Također, Nikolić tvrdi kako ga »ne interesira tko je pobijedio na izborima u Hrvatskoj«, jer su »i u prošloj i u vlasti što se tek treba formirati na vlasti Hrvati«.
    »To što su nam (Srbima i Hrvatima) imanja jedna pokraj drugih ne znači da smo dobri susjedi. Moja je granica s tim susjedima na liniji Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica«, rekao je Nikolić. Također je izjavio kako Srbija uspostavljanjem diplomatskih odnosa s Hrvatskom nije dobila ništa i ponovio da bi on, kad bi došao na vlast, te odnose raskinuo jer ne priznaje granice Hrvatske.
    »To ne znači da ću ja povesti Srbiju u novi rat, ali nemojte mi oduzimati želju da Srbi žive na svojim teritorijima, jer bi to bilo nenormalno. Poslije Daytonskog sporazuma mi smo odlučili pričekati povoljnije međunarodne okolnosti da bismo riješili to pitanje«, istaknuo je Šešeljev zamjenik.
g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika