Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti


VIJESTI

SO Subotica izdaje
Gradski meni

U cilju bolje informiranosti o kulturnim sadržajima koji se nude građanima, SO Subotica (resor za kulturu) počela je s izdavanjem prigodnog Gradskog menija, koji će izlaziti dvotjedno. Trojezični Gradski meni može se dobiti u Galeriji Subotica, Galeriji pod tornjem, Turističko-informativnom centru, knjižari Danilo Kiš i knjižari Limbus.

Jubilej
»Pučke kasine 1878«
 
Kulturna institucija »Pučka kasina 1878« priređuje 15. prosinca svečanu akademiju u povodu 125. godina od osnutka. U 18 sati bit će održana misa zahvalnica u Franjevačkoj crkvi. Misu će služiti generalni vikar subotičke biskupije msgr. Bela Stantić. U 19.30 sati u Velikoj vijećnici subotičke Gradske kuće jubilej će se obilježiti programom u kojem će sudjelovati Subotički tamburaški orkestar pod ravnanjem Stipana Jaramazovića, Katedralni zbor »Albe Vidaković« pod ravnanjem časne sestre Mirjam Pandžić, operni pjevači solisti Opere SNP iz Novog Sada Milica Stojadinović, sopran, Jelena Štulić, mezzosopran, Saša Štulić, tenor, uz klavirsku pratnju Maje Grujić. »Pučka kasina« osnovana je 1878. godine u cilju očuvanja identiteta bunjevačkih Hrvata, a nakon prinudne likvidacije 1946. godine, ova kulturna institucija svoju djelatnost obnavlja 1998. godine.

»Bunjevačko kolo«
u Češkoj

Hrvatski kulturni centar »Bunjevačko kolo« iz Subotice od 4. do 7. prosinca gostuje u Češkoj, u prijateljskom gradu Olomoucu. U povodu Mikulaša članovi Folklornog odjela i Tamuraškog orkestra održat će dva cjelovečernja koncerta, a na put kreće četrdeset dvoje Subotičana.

Prostorije za
HKPD »Đurđin«

U nedjelju će s početkom u 16 sati u centru Đurđina u ulici Borisa Kidriča biti otvorene prostorije HKPD »Đurđin« koje postoji već dvije godine.


Božićno-novogodišnji vašar

Božićno-novogodišnji vašar koji je otvoren u Galeriji Subotica će zbog velikog zanimanja imati produženo radno vrijeme, tako da će biti otvoren svakodnevno od 10 do 18 sati.

Božićna izložba

Božićna izložba likovne sekcije Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo« i sekcije slamarica Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva »Matija Gubec« iz Tavankuta, bit će otvorena večeras u Velikoj dvorani »Bunjevačkog kola«. Izložba će biti otvorena u 18 sati, a moći će se posjetiti radnim danima od 10 do 12 i od 16 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika