Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Gdje su, što rade...

Svi­lan vje­ran HTV-u

Siniša Svilan, autor gledanog »Glamour cafea«, obnovio je ugovor s matičnom televizijskom kućom HTV-om i preduhitrio moguće konkurentske ponude sa nove TV grupacije HRTL, koja je osvojila koncesiju za treći nacionalni program. Emisija koja je uvela nove, svjetske standarde u proizvodnji zabavnog programa, ostaje jedan od jačih aduta državne televizijske kuće.

 

»Co­lo­nia« u pro­da­ji

Mega popularna vinkovačka grupa »Colonia« prošlog je tjedna pustila u prodaju svoj šesti studijski album pod nazivom »Dolazi oluja«. Uz trinaest novih pjesama tu je i dodatni materijal na multimedijalnom CD-u koji sadrži biografiju, diskografiju, wallpaperse, video »C’est la vie«, kao i bonus mp3 mixeve. Pilot singl s ovog albuma »Plamen od ljubavi« već uveliko je prisutan na gotovo svim radio postajama. Autor i producent kompletnog materijala je Boris Đurđević.

 

Bre{an u Ber­li­nu

Film hrvatskog redatelja Vinkŕ Brešana  »Svjedoci« uvršten je u službenu konkurenciju 54. Filmskog festivala u Berlinu i ravnopravno će konkurirati za »Zlatnog medvjeda«, prestižnu umjetničku nagradu europskog filma. Festival će se održati u veljači iduće godine.

 

 

Ba­la{evi}evi no­vo­go­di{nji kon­cer­ti u Za­gre­bu


Umjesto Beograda, ove godine vojvođanski kantautor Đorđe Balašević priredit će novogodišnje koncerte u zagrebačkom Domu sportova. Prvi od nekoliko cjelovečernjih nastupa zakazan je za 27. prosinca u »ledenoj dvorani«, a prema prvim izvješćima već je prodana većina karata. Na ovim koncertima »panonski mornar« će promovirati najnovije pjesme koje će se pojaviti na albumu čiji se izlazak očekuje početkom iduće godine.

 

Mi­ki Ma­noj­lo­vi} glu­mi u
hr­vat­skom fil­mu o Sla­vi Ra{kaj

Proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović trenutačno je angažiran na snimanju hrvatskog filma »100 godina Slave«, igranog filma Dalibora Matanića koji prati život čuvene gluhonijeme hrvatske slikarice Slave Raškaj. »Miki« glumi jednu od glavnih uloga, Belu Čikoša Sesiju, slikaričinog mentora i ljubavnika, a proslavljenu slikaricu tumači Sanja Vejnović.

 

@eni se »Pri­ja­telj« Ross

David Schwimmer (37) kao da se ugledao na svoju ulogu Rossa Gellera iz popularnih »Prijatelja«, koji se prema scenariju serije već tri puta ženio, pa je odlučio da se u životnom scenariju također oženi. Izabranica njegovog srca je ex-zečica iz »Playboya« Carla Alapont (24) bivši foto model.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika