Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Druga nogometna mladost

U svojoj 36-toj godini Zvonimir Soldo igra poput mladića u majici Stuttgarta, prvoplasirane momčadi Budes lige, koja usporedo »gura« i u svojoj skupini E »Champions leaguea« i na najboljem je putu da prezimi u Europi. Fascinantan je podatak da je obrana, kojom komandira nezamjenljivi član legendarnih »vatrenih«, primila, samo, nevjerojatna tri pogotka u trinaest prvenstvenih kola najjače njemačke lige.

4Svjedoci smo Vaše druge mladosti u majici Stuttgarta, koji igra fantastično ove jeseni.
Pa, moglo bi se tako reći. Igramo već nekoliko godina skupa, dobro nam ide i nadam se da ćemo tako i nastaviti.
4Kako se uspijevate nositi s mnogo mlađim igračima obzirom da ste u zrelim »veteranskim« godinama?
Što si stariji, moraš više trenirati kako bi uspio održati korak s mlađima, ali i uspio izdržati napore profesionalnog bavljenja vrhunskim nogometom.
4Poznato je da imate odličnu suradnju s trenerom Magathom koji je uspio preporoditi Vašu momčad.
Je. Doista odlično surađujemo i neki puta mogu samostalno dozirati trening, uz to imam sreću da me ozljede mimoilaze. Momčad igra dobro i sve je, zasad, u najboljem redu.
4Od ove sezone »društvo« u momčadi Vam pravi još jedan hrvatski igrač - Jurica Vranješ. Kako biste ocijenili njegovu igru u novoj sredini?
Jurica je odličan nogometaš i izvrsno se uklopio u momčad Stuttgarta, iako se na početku osjetilo njegovo jednogodišnje neigranje u momčadi Leverkusena. Iskreno mislim da će na proljeće pružiti još bolje partije.
4Iako nezamjenljiv u majici bundesligaša koji zauzima prvo mjesto na tablici, Zvonimira Solde nema u majici reprezentacije Hrvatske?
Poslije Svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji rekao sam da je dosta igranja u reprezentaciji i da je red da mlađi dobiju priliku zaigrati u reprezentaciji.
4Hrvatska je izborila nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Portugalu sljedeće godine, hoćete li možda promijeniti odluku ukoliko Vam izbornik Barić uputi poziv?
Ne. Imam 36 godina i zbilja je bilo dosta.
4Ako je reprezentacija »završena priča«, Stuttgart još nije završio priču u »Champions league«?
Igramo doma s Glasgow Rangersom i treba nam još bod da budemo sigurni za prolaz u drugu rundu. Vjerujem da ćemo sigurno ići dalje.
4Jedna ste od rijetkih momčadi koja je uspjela pobijediti veliki Manchester United?
Svi koji su gledali utakmicu vidjeli su da smo tijekom cijelog susreta bili bolji. Osobno mislim da smo zasluženo pobijedili favorizirani Manchester United.
4Godinama ste izvan hrvatskog ligaškog nogometa. Kako biste prokomentirali aktualno prvenstvo HNL?
Prema očekivanjima i ove godine glavnu riječ vode Hajduk i Dinamo, ali me je Varteks negativno iznenadio lošim startom u novoj sezoni.
4Za kraj, postoji li ikakva teorija da nogometašku karijeru završite u Hrvatskoj?
Ne, definitivno ne postoji!                     g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika