Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti


Tenis
Lju­bi~i}u po­lu­fi­na­le Ba­se­la

Najbolji hrvatski tenisač današnjice, Ivan Ljubičić, ostvario je jedan od najboljih rezultata sezone plasmanom u polufinale ATP turnira u Baselu (975.000 Eura). Na putu do svog četvrtog ovogodišnjeg ulaska u poluzavršnicu »Ljubo« je u drugom kolu pobijedio wimbledonskog pobjednika Rogera Federera, ali je od njega bio bolji pobjednik turnira Argentinac Coria (6:4, 6:4). Na ATP turniru u Stockholmu (650.000 eura) Mario Ančić zastao je u četvrtfinalu, izgubivši od kasnijeg pobjednika Amerikanca Fisha (6:4, 6:7, 7:6)

Skijanje
Ivi­ca Ko­ste­li}
12. u Sol­de­nu

Startala je nova skijaška sezona prvim veleslalomom održanom u austrijskom Soldenu, a na premijeri najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je dvanaesto mjesto s vremenom 2:12:00, dok je prvo mjesto osvojio jedan od najvećih favorita za kristalni globus, američki skijaš Bode Miler s nedostižnih 2:09:58.
Košarka
Ci­bo­na bo­lja od Spli­ta

U petom kolu Goodyear lige sastale su se dvije najbolje hrvatske klupske momčadi, a »Cibosi« su bili bolji na gostovanju kod Splita pobijedivši s uvjerljivih 83:68. Prošlogodišnji pobjednik lige, Zadar poražen je doma od Reflexa 77:82, jedino su košarkaši Zagreba uspjeli realizirati prednost domaćeg terena nadvisivši Laško s 78:62. Od ostalih rezultata izdvaja se prvi poraz Crvene zvezde, i to na domaćem parketu od ljubljanske Olimpije 90:95.

Nogomet
Haj­duk pu­tu­je u Rim

U utakmicama drugog kola kupa Uefe Hajduk gostuje u Rimu, dok Dinamo dočekuje Dnjepar. Prve utakmice na programu su 6. studenog, a uzvratni susreti 27. studenog.
U utorak 4. studenog u Beogradu gostuje madridski Real koji će igrati protiv Partizana u sklopu 4. kola grupe F ovogodišnje lige Šampiona.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika