Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Po­no­vno ćemo za­tražiti smje­nu do­pred­sjed­ni­ka Ton­ko­vića

»Podružnica DSHV Subotica na sastanku od 16. listopada 2003. godine izražava ogorčenost rezultatom glasovanja po pitanju prijedloga za smjenu dopredsjednika općine Subotica Bele Tonkovića. Naime, rezultat glasovanja je bio sljedeći: od 52 nazočna odbornika, 31 je glasovalo za smjenu, 14 odbornika je glasovalo protiv smjene gospodina Tonkovića, uz 7 nevažećih listića. To znači da članovi skupštine iz redova SVM nisu u potpunosti podržali prijedlog svog koalicijskog partnera.
    Ovo je utoliko lošiji znak što su prije skupštine izrazili punu spremnost da prijedlog odbornika DSHV i HNS o smjeni prihvate, pozivajući se upravo na koalicijski sporazum. Posebno je čudno da je bilo 7 nevažećih listića i unatoč tomu što je predsjednik odborničke grupe Józsa László vrlo lijepo objasnio da smo koalicijski partneri i da podržavaju naš prijedlog, isto tako kao što su predlagači smjene podržali prijedlog SVM, kada se radilo o zamjeni predsjednika općine Ispánovics Istvána.
    Odbornici predlagači, a i Subotička podružnica DSHV, su očekivali da će već sam Bela Tonković uvidjeti kako ga ne podržava stranka iz koje je izabran, podnijeti ostavku. Međutim, on se zadovoljio i time da je za njega glasovalo 14 odbornika među kojima i subotički SPS. S obzirom na ovakav ishod glasovanja predlagači će ponovno predložiti smjenu dopredsjednika Tonkovića, još iz razloga što je u međuvremenu isključen iz članstva DSHV.
    U isto vrijeme očekujemo da će naši koalicijski partneri na tom glasovanju podržati naš prijedlog. Funkcija dopredsjednika općine Subotica pripada DSHV-u po koalicijskom sporazumu iz 2000. godine, prema tome DSHV određuje tko će biti u ime stranke na toj funkciji.«

Zastupnici DSHV-a u SO Subotica
Subotička podružnica DSHV-a
Članovi Predsjedništva
i Vijeća DSHV-a iz Subotice
v. d. predsjednik Petar Kuntić

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika