Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Košarka
Start
Goodyear li­ge

U prvom tjednu listopada, utakmicama prvog kola startala je nova sezona Goodyear lige u kojoj se natječu košarkaške momčadi s prostora bivše zajedničke države. Titulu brani Zadar, nove momčadi su između ostalih Slovan (SLO) i Refleks (SCG), dok je izraelski Maccabi istupio iz natjecanja. Košarkaški recept za poboljšanjem igre, ali i posjete dvoranama, pokazao se pravim rješenjem u protekloj sezoni Goodyear lige, te se može za očekivati još bolji prijam u predstojećoj sezoni 2003-04. Na otvorenju premijerne pobjede su ostvarili Cibona, Split, Zadar, Zagreb, C. Zvezda i Široki.

Nogomet
Hr­vat­ska lo­vi
ba­ra`

Poslije poraza u Bruxellesu od Belgije, izravnog protivnika za plasman na EP u Portugalu 2004, nogometna reprezentacija Hrvatske pokušat će pobjedom protiv već kvalificirane Bugarske (pobjednik skupine), uhvatiti drugo mjesto koje vodi u dodatno razigravanje (baraž). Odlučujuća utakmica igra se ove subote (11. listopada) s početkom u 20.15 na stadionu Maksimir u Zagrebu, uz izravni televizijski prijenos.

Ultimate fight
Cro Cop eks­pre­sno

Najbolji hrvatski borac Mirko Cro Cop Filipović ekspresno je »onesposobio« za daljnju borbu protivnika, meksičkog borca Dos Carasa jr., potrošivši samo 46 sekundi borbe na Pride Bushide spektaklu održanom prošle nedjelje u tokijskoj Saitama Areni. Uspješna »generalka« pred meč karijere u kojem će se 9. studenog boriti s Fedorom Emelianenkom za naslov ultimate fight prvaka svijeta.

Tenis
[ara­po­voj
pr­va ti­tu­la

Teniski svijet ima novi seks simbol u izvrsnoj ruskoj tenisačici Mariji Šarapovoj, koja za razliku od Ane Kurnjikove i osvaja turnire na kojima učestvuje. Šesnaestogodišnja Ruskinja pobijedila je Mađaricu Aniko Kapros (2:6, 6:2, 7:6) u finalu WTA turnira u Tokiju (860.000$), osvojivši već zarana svoj prvijenac na velikoj sceni.
Stolni tenis
SCG-Hrvatska 0-3

Subotica, 7. listopada. U susretu prvog kola Eurolige za stonotenisačice ženska reprezentacija Hrvatska pobijedila je selekciju SCG maksimalnim rezultatom 3-0.
    Pravu poslasticu za ljubitelje vrhunskog stolnog tenisa priredila je Tamara Boroš, »brončana« s posljednjeg Svjetskog prvenstva i jedina Europljanka kojoj je to pošlo za rukom u posljednjih 50 godina.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika