Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Formula 1
Schu­mac­he­ru
In­di­a­na­po­lis

Neprikosnoveni vozač današnjice, Njemac Michael Schumacher, ubjedljivo je pobijedio na pretposljednjoj utrci F1 voženoj za VN SAD u Indianapolisu, stigavši tako na samo jedan bod do obrane naslova svjetskog prvaka. Drugo mjesto je osvojio Finac Kimmi Raikonnen, a na treću poziciju je stigao Njemac H. H. Frentzen. U ukupnom poretku Schumacher vodi s 93 poena ispred Raikonnena 83 i Montoye 82.

Tenis
Lju­bi~i}u po­lu­fi­na­le Bang­ko­ka

Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić ostvario je jedan od boljih nastupa ove sezone, plasirajući se u polufinale jakog turnira u Bangkoku (550.000$) u kojemu ga je zaustavio prvi nositelj Juan Carlos Ferrero (6:3, 6:3). Na kineskom ATP Shangai Open-u Ivo Karlović nastavio je sjajnu ovogodišnju seriju dobrih rezultata plasmanom u četvrtfinale, te će s novim bodovima još više napredovati na svjestkoj ranking ljestvici.

Nogomet
Po­raz Re­a­la

U svijetu najboljih liga europskog nogometa vijest nije pobjeda već poraz nekog od neprikosnovenih velikana. U subotu je najjača nogometna momčad (po imenima) na svijetu, Real iz Madrida, ubjed-ljivo poražen na gostovanju kod Valencije (2:0), pokazavši da u nogometu nema nepobjedivih veličina. U Bundesligi Stuttgart je nastavio nevjerojatni niz sedme utakmice bez primljenog gola (pobjedio u gostima Munchen 1860 3:0), Seria A donijela je nove pobjede Juventusa, Milana i Rome, dok su u Premiershipu Chelsea, Manchester i Arsenal nastavili pobjedničku utrku.

Hrvanje
[te­fa­nek me|u
se­ni­o­ri­ma na SP

Mladi subotički hrvač grčko-rimskim stilom Davor Štefanek poslije uspješne juniorske karijere debitirat će u seniorskoj konkurenciji na SP u Parizu (2.-5. listopada), što je važan ispit za ispunjenje norme za OI u Ateni 2004. Plasman među prvih deset garantira mu »grčku vizu«.

No­va do­ping li­sta

Pseudofendrin, kofein i fenolpropanolamin skinuti su s najnovije liste nedozvoljenih sredstava, dok je marihuana ponovno uvrštena kao doping. Najčešći korišteni nesportski stimulansi su steriodi, supstance koje veštački obogaćuju krv, te razni sintetički narkotici.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika