Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pretraživači

Bo­ar­dRe­a­der
www.boardreader.com
Centar za diskusijske grupe. Ovdje možete pronaći poruke s cijelog Weba o temama kao što su umjetnost i antikviteti, računala, rekreacija, sport i putovanja.
Com­pIn­fo
www.compinfo-center.com
Tehnički podaci. Kada vam zatrebaju detaljne informacije o tehnologiji ili nekoj komponenti, posjetite ovu lokaciju i pronaći ćete mnogo podataka.
Com­ple­te­Pla­net
www.completeplanet.com
Duboke hiperveze. Na ovoj lokaciji kažu kako vam njihov javni imenik omogućava pristup do preko 100.000 baza podataka i strojeva za pretraživanje.
Di­gi­tal Li­bra­rian
www.pcworld.com/28001
Knjižničarove oči. Ovdje ćete pronaci prikaz najboljih hiperveza o poznatim i manje poznatim istraživanjima. Ova lokacija je korisna i za pretraživanje akademskih tema.
Dmoz
dmoz.org
Nijedna jedina reklama. Ovaj imenik koji održavaju volonteri organizira lokacije slično kao Yahoo, ali nema sponzorskih hiperveza i reklama.
The In­vi­si­ble Web Directory
www.invisible-web.net
Javne baze podataka. Ova lokacija sadrži hiperveze do javnih baza s podacima koji se odnose na posao, pravo, medicinu, tehniku i druge.
Ito­ols
www.itools.com
Čarobnjak za riječi. Na ovoj lokaciji možete pronaći veliki broj jezičkih alatki, isprobati prevoditelja za petnaest jezika, pročitati rječnike pravnih i računarskih izraza i koristiti rječnik sinonima koji vam može pomoći prilikom rješavanja križaljki.
Ixquick
www.ixquick.com
Majstor za metapretraživanje. Na ovoj lokaciji možete sprovesti pretraživanja koristeći kombinacije popularnih lokacija koje sami izaberete. Možete pretraživati Web, MP3 datoteke, vijesti i slike - i izbjeći plaćene lokacije koje koriste drugi metapretraživači.
La­soo
www.lasoo.com
Pronađite i prikažite na mapi. Na ovoj lokaciji možete pronaći hotele, prodavaonice automobila i druge objekte u svijetu, a zatim ih prikazati na mapi.
Re­se­ar­chvil­le
www.researchville.com
Vijesti. Na ovoj lokaciji ćete pronaći najnovije vijesti iz novina i s Interneta. Pored toga, možete koristiti i lokacije koje prikazuju istraživačka dostignuća u oblasti medicine i obrazovanja.
Bojan Todorov, YUFCC

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika