Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Haj­duk pr­vak Hr­vat­ske

Nogometaši splitskog Hajduka novi su prvaci Hrvatske, a veliko slavlje svih kojima je na srcu bijela boja majstora s mora započelo je završetkom posljednje utakmice sa Varteksom, koju su splićani dobili sa 2:0. Dupke puni »Poljud« dugo je strepio za posljednjom i najvažnijom pobjedom svojih ljubimaca, ali je golovima Vejića i Deranje titula stigla u Split. U sezoni 2003-04 Hajduk je zabilježio 25 pobjeda, tri neodlučena susreta i četiri poraza uz osvojenih 78 bodova i gol količnik 63:24.

Pu­la 1856 no­vi pr­vo­li­gaš

Boljim izvođenjem jedanaesteraca 7:6, poslije identičnih 2:0 u domaćem uzvratu protiv Međimurja, momčad Pule 1856 izborila je direktan plasman u 1. HNL. Poraženo Međimurje imat će još jednu šansu za plasman u nogometnu elitu u doigravanju sa pretposljednjom momčadi 1. HNL, Cibalijom.

Eu­rop­ski no­go­met­ni pr­va­ci – Li­ge pe­ti­ce

Italija: Milan; Španjolska: Valencia; Njemačka: Werder;
Engleska: Arsenal; Francuska: Lyon ili PSG

Košarka
La­ker­si pr­vi
među fi­na­li­sti­ma

Košarkaši LA Lakersa prvi su izborili plasman u finale Zapadne konferencije pobjedom od 4:2 u konačnom skoru sa San Antonio Spursima. Protivnik u finalu Zapada bit će poznat poslije odlučujućeg sedmog duela između Minnesote i Sacramenta.
Na Istoku će sedmi duel između Detroita i New Jerseya dati jednog finalista, dok će najvjerojatnije druga momčad u konferncijskom finalu biti Indiana.

Tenis
Lju­bičić
u po­lu­fi­na­lu Ham­bur­ga

Iako je Zg Open obilježio protekli tjedan medijskom pozornošću, plasman Ivana Ljubičića u polufinale Hamburškog ATP turnira (2.425.000 Eura) vrijedan je pažnje, uz podatak kako je najbolji hrvatski tenisač trenutačno 26. igrač svijeta. Uz malo više sportske sreće »Ljubo« je mogao zaigrati i u finalu, ali je Argentinac Coria bio bolji 3:6, 6:1, 6:4

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika