Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Česi za suradnju sa
Suboticom

U posjetu subotičkoj lokalnoj samoupravi boravili su 7. svibnja predstavnici češke tvrtke »Grupa Dalkia« na čelu s predsjednikom Upravnog odbora ing. Pavelom Kolarom koje su primili predsjednik Izvršnog odbora Árpád Papp, član IO zadužena za komunalije Mária Solya i predstavnici JP »Subotička toplana« Sándor Keller i Petar Rikić.
    »Grupa Dalkia« je aktivna u osiguravanju toplotne energije u više europskih zemalja proteklih desetak godina, a prošle godine je obilježila 150 godina postojanja. Suboticu su posjetili radi upoznavanja s ovdašnjim energetskim sustavom i kako bi sagledali mogućnosti dugoročne suradnje.
Predsjednik Izvršnog odbora SO Subotica Árpád Papp je izrazio opredjeljenje da se razmotre sve mogućnosti koje bi pridonijele poboljšanju usluga za građane, a koje se temelje na realnim planovima koji ne bi doveli u pitanje dosadašnja ulaganja.

Vrijeme za provjeru
biračkih spiskova

Temeljem odluke o raspisivanju izbora za predsjednika Republike Srbije, Općinska uprava Subotica obavještava građane da mogu organu nadležnom za vođenje biračkog popisa podnijeti zahtjev za upis, brisanje, ispravak ili dopunu biračkog popisa. Uvid u birački popis za naseljeno mjesto Subotica obavlja se svakog radnog dana od 7 do 18, subotom od 7 do 14 sati, u prostorijama Odjela za opću upravu i zajedničke poslove Općinske uprave Subotica, Trg Slobode 1, soba 14, na polukatu, a najkasnije do 28. svibnja. Ujedno se obavještavaju punoljetni državljani Srbije i Crne Gore, privremeno odseljeni iz stalnog mjesta boravka, da mogu biti upisani u birački popis u mjestu u kome su prema evidenciji organa unutarnjih poslova prijavljeni s tim statusom.

Uskoro »Palić open«

Na terenima tenis kluba »Palić 1878« će se od 29. svibnja do 5. lipnja 2004. godine održati profesionalni turnir tenisačica, s nagradnim fondom od 10.000 dolara.
    Prijavljeno je 145 tenisačica iz 26 susjednih i drugih europskih zemalja kao i Argentine, Urugvaja, USA, Japana i Australije. Najviše zainteresiranih je, kako se i očekivalo, iz Srbije i Crne Gore, čak četrdeset, koje predvodi Ana Timotić 214. na WTA rang listi. Iz Hrvatske je pet tenisačica najavilo sudjelovanje na Palić Openu, od kojih je Nika Ozegović najbolje rangirana (405.) U kvalifikacijama će pravo sudjelovanja imati 64 natjecateljke, od kojih osam najboljih stječe pravo ulaska u glavni turnir sa trideset dvije sudionice. Predviđeno je i natjecanje u parovima.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika