Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Vaterpolo
SiCG pr­va, Hr­vat­ska ~etvr­ta

Finale Svjetske lige donijelo je identičan plasman reprezentacijama SiCG i Hrvatske, koje su osvojile prvo, odnosno četvrto mjesto. Dominaciju u svjetskom vaterpolu domaćin je u Beogradu potvrdio dvostrukom pobjedom nad Mađarima (polufinale i finale), dok je Hrvatska ponovno ostala uskraćena za odličje, porazom u borbi za broncu od strane Njemačke.

Jedrenje
Ara­pov sre­br­ni na EP

Najbolji hrvatski jedriličar Mate Arapov osvojio je drugo mjesto i titulu doprvaka Europe na prvenstvu kojemu je domaćin bila španjolska Cartagena. Splićaninu je ovo drugo uzastopno srebro, obzirom da je i na prošlom EP u Splitu također bio drugi na starom kontinentu.

Tenis
Mu­ster bo­lji od Iva­ni{evi}a

U velikom finalu veteranskog turnira u Grazu susreli su se Thomas Muster i Goran Ivanišević, a poslije velike borbe i trećeg odlučujućeg seta - tie breaka do 10 osvojenih poena, slavio je Muster sa 6:3, 3:6, 10:7. Ovim rezultatima oba tenisača su još više učvrstili svoje pozicije na vrhu ranking ljestvice koja vodi osam najboljih na veliko finale koje će se igrati na kraju sezone u Londonu.

Ka­ra­nu{i} za­u­sta­vljen u fi­na­lu

Roko Karanušić zaustavljen je u finalu ATP Challengera u Grazu, bolji od njega je bio 1. nositelj turnira češki tenisač Vik, jer je kod stanja 4:2 u drugom setu Roko uslijed povrede morao predati meč.

Atletika
Svjet­ski re­kord Isin­ba­je­ve

Najbolja svjetska skakačica s motkom u vis, Jelena Isinbajeva postavila je novi svjetski rekord na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju, skočivši za žene visokih 5,01 m. Za postavljanje nove rekordne visine, uz nagradu za prvo mjesto (60.000 USD), nagrađena je i extra (100.000 USD).


Kan­di­da­tu­ra Spli­ta

Delegacija grada Splita boravila je na SP u Helsinkiju, nastavljajući lobiranje u utrci za dobivanje organizacije Svjetskog Prvenstva 2011. godine, ali i s željom da ovaj lijepi dalmatinski grad organizira i natjecanje Svjetskog kupa 2010. godine. Podsjetimo, Split je bio uspješan organizator Mediteranskih Igara i Europskog prvenstva i siigurno je da bi se i ovako veliki atletski događaj vrhunski realizirao na stadionu u Poljudu.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika