Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Međuna­rod­ni fe­sti­val fil­ma i vi­dea Du­go Se­lo 2005.

Međunarodni festival filma i videa u Dugom Selu, u organizaciji Filmsko-glazbene unije, Turističke zajednice i Poglavarstva grada Dugog Sela poziva zainteresirane da prijave svoje filmske i video radove te budu dio festivalskog programa od 22. do 24. rujna 2005. Natječaj ostaje otvoren do 12. rujna ove godine.
U konkurenciju ulaze svi prijavljeni radovi, i to u kategorijama:
1. Igrani film,
2. Dokumentarni film,
3. Animirani film,
4. Eksperimentalni film (uključujući jednominutne, one take i sl.),
5. Namjenski film (reklame i sl.),
6. Glazbeni spotovi
    Za radove koji su već bili javno izvođeni u RH, vrijedi pravilo da ne smiju datirati prije 1.1.2004.
    U konkurenciju mogu ući radovi nastali prije 1.1.2004. uz uvjet da nisu bili javno izvođeni u RH. Radovi mogu biti na hrvatskom ili engleskom jeziku, a prijaviti se mogu i strani državljani.
    Radovi se natječu za sljedeće nagrade, i to za svaku od gore navedenih kategorija pojedinačno: Najbolji film, Najbolja režija, Najbolja glazba, Najbolja kamera, Najbolji scenarij, Najbolja montaža, Najbolja produkcija, Najbolja scenografija i Najbolja kostimografija.
    Nagrade u kategoriji igranog filma (i animiranog, te eksperimentalnog filma koji ispunjavaju uvjete): Najbolji glavni i sporedni glumac, Najbolja glavna i sporedna glumica.
    Žiri se sastoji od: 2 osobe iz svakog prijavljenog projekta, 10 novinara (Tv i press), 1 predstavnika općine Dugo Selo, 1 predstavnika medijskog pokrovitelja, 1 predstavnika Ministarstva kulture, Predsjednika Filmsko-glazbene unije.
    Glasovanje i prebrojavanje glasova je javno i snima se bez prekida na magnetni audio/video zapis. Vrijedi pravilo, jedna osoba – jedan glas. Glasovanje za vlastiti projekt nije moguće.
    Filmske radove treba dostaviti na nekom od sljedećih formata: (Dv-Cam, Mini DV, Beta uz obaveznu oglednu kopiju na DVD-u ili VHS-u), moguća je projekcija i sa DVD kopije.
    Radove slati na adresu:
Filmsko-glazbena unija, Gorička 28, 10370 Dugo Selo
ili dostaviti osobno na adresu: Turistička zajednica Dugo Selo, Antuna Mihanovića 3, Dugo Selo 10370
Kontakt osoba: Igor Knižek 098 622 872

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika