Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
 ^etvrt­fi­na­le za Kar­lo­vi}a

Najviši hrvatski i svjetski profesionalni tenisač Ivo Karlović zabilježio je, nakon serije ispadanja u prvim kolima, odličan rezultat na ATP turniru u Washingtonu (SAD). Plasmanom u četvrtfinale, u kojemu je od njega bio bolji prvi američki igrač Andy Roddick 6:7, 7:5, 6:4, »Karlo« je nagovijestio bolji nastavak sezone, koja se igra na američkim tvrdim podlogama te US Openu, koji se igra koncem kolovoza.


Košarka
Ku­ko~ i da­lje igra

Posljednji iz plejade najvećih hrvatskih košarkaša Toni Kukoč potpisao je novi ugovor s NBA momčadi Milwaukee Bucksima i u novoj sezoni najjače profi basket lige na svijetu igrat će skupa s Andrew Bogutom, australskim Hrvatom i prvim pickom ovogodišnjeg drafta. Iako po godinama veteran, »Kuki« će za godinu dana inkasirati najmanje 2.000.000 dolara, što najbolje potvrđuje njegove igračke kvalitete, koje se odupiru približavajućem kraju aktivne igračke karijere u kojoj je osvojio »gotovo sve« što se moglo osvojiti, uključujući i tri šampionska prstena s legendarnim Chicago Bullsima, igrajući skupa uz Jordana i Pippena.

Atletika
Bez fi­na­la

Na Svjetskom prvenstvu u atletici, koje se održava od 6.-14. kolovoza u Helsinkiju (Finska), hrvatski predstavnici u skoku u vis, kugli i kladivu nisu uspjeli dosegnuti finalna nadmetanja. Najveća uzdanica skakačica Blanka Vlašić nije uspjela preskočiti kvalifikacijsku normu i sa samo 188 cm ostala je izvan mogućnosti borbe za medalje. Bacač kugle Edis Elkasević, također, je podbacio sa skromnih 18,59 m dostatnih tek za 26. mjesto, iako je u glavni grad Finske stigao s državnim rekordom od 20,94 m. Kladivaš Andras Haklits bio je daleko od finala s rezultatom od 73,26 m.

Nogomet
Po~etak Bun­de­sli­ge

Njemačka prva nogometna liga, popularna Bundesliga, uobičajeno »zapošljava« veći broj hrvatskih internacionalaca, nogometaša koji brane boje momčadi koje se natječu u ovom elitnom razredu. U susretima prvog kola najviše (svih 90 minuta) su igrali hrvatski reprezentativci Niko Kovač i Josip Šimunić (Hertha), te Ivan Klasnić, koji je postigao i dva pogotka (Werder).

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika