Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Podrška Borisu Tadiću

Nakon održane sjednice prošloga petka u Subotici, Vijeće DSHV-a uputilo je javnosti priopćenje sljedeće sadržine: »DSHV s pažnjom prati pregrupiranja na političkoj sceni Srbije, Vojvodine i lokalnih sredina. Zabrinuti smo zbog izostanka suradnje demokratskih snaga u povodu predsjedničkih izbora, ali smo se, imajući u vidu dosadašnje povjerenje u kandidate i izborne šanse, odlučili podržati kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića.
    Glede Vojvodine, evidentno je kako Pok-rajinu očekuju velika iskušenja, ali se nadamo kako će prevagnuti konstruktivne snage. Imajući u vidu kako je naša stranka izgubila zastupnika u Skupštini AP Vojvodine, smatramo bitnim istaknuti kako DSHV daje podršku zajedničkom radu Lige socijaldemokrata Vojvodine, Saveza vojvođanskih Mađara i Demokratske stranke.     Glede Subotice upozoravamo na novi pokušaj podjele i slabljenja ujedinjene političke opcije Hrvata koju sprovodi Bela Tonković. Jasno nam je da se Bela Tonković odlučio kako mu je važnija podrška SPS-a, NDS-a i DSS-a od svojih sunarodnjaka. Međutim, potrebno je da javnost zna da onaj tko je razjedinio ovdašnje Hrvate sada to nastavlja raditi uz pomoć stranaka koje su izglasale zakon o pomoći haškim optuženicima. DSHV vjeruje kako će sitni kalkulanti koji se udružuju s centris-tičkim snagama, biti prepoznati i da zastoj reformi na republičkoj razini neće blokirati demokratsko funkcioniranje lokalnih i pokrajinskih vlasti.
    DSHV ističe kako njegovi kadrovi pošteno rade za dobrobit svih građana, te se za njih ne vezuju bilo kakve afere o zlouporabi javnih sredstava ili korupciji. DSHV se ne može složiti s onima koji cijelu lokalnu samoupravu optužuju za korupciju i koji aferama žele steći političke poene.
    Vijeće DSHV-a smatra kako je u ovom trenutku jedna od najhitnijih zadaća upis djece u razrede na hrvatskom jeziku. U tom cilju će se hitno koordinirati s Hrvatskim nacionalnim vijećem, održat će se sas-tanci u mjestima gdje postoji mogućnost otvaranja razreda, te će se mediji na hrvatskom jeziku pozvati da pruže svoj doprinos«, stoji u priopćenju DSHV-a.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika