Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Nu­la na Po­lju­du

Najveći hrvatski nogometni derbi Hajduk – Dinamo nije previše oduševio svojim subotnjim izdanjem u 24. kolu 1. HNL. Mreže su mirovale na Poljudu, iako je bilo izglednih prilika za gol, te je Hajduk zadržao solidnih 5 bodova prednosti ispred svog jedinog konkurenta za naslov.

Formula 1
Tri­ca Schu­mac­he­ra

Njemački super as formule 1 Michaela Schumacher osvojio je i treću utrku sezone voženu, po prvi puta u povijesti, za veliku nagradu Bahreina. Za duplu pobjedu Ferrarijeve štale pobrinuo se Rubens Barrichello, dok je sve bolji Jenson Button osvojio treću poziciju za momčad BAR-a. U generalnom poretku prvi je Schumacher sa stopostotnim učinkom od 30 bodova, slijede Barrichello 21, Button 15, Montoya 12, Alonso 11, Trulli 11, R. Schumacher 7, Sato 4, Coulthard 4, Webber 1.
U natjecanju konstruktora ubjedljivo je prvi Ferrari sa 51 bodom, slijede Renault 22, Williams 19, BAR 19, Mc Laren 4, Sauber 1
Sinkronizirano klizanje
Fin­ki­nja­ma zla­to

Prošlog vikenda Zagreb je bio domaćin Svjetskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju na ledu. U ovom lijepom i u nas još uvijek neafirmiranom sportu na SP je uzelo učešće 600 učesnica, a trijumfirala je prva selekcija Finske. Hrvatska reprezentacija zauzela je 17. mjesto.

Košarka
Pr­va po­bje­da Ci­bo­ne

Tek u petom susretu drugog dijela košarkaške Eurolige zagrebačka Cibona je uspjela zabilježiti prvu pobjedu i to još na gostovanju kod Olympiacosa (68:70). U skupini D pored »Cibosa« nalaze se još i španjolska Tau Ceramica i moskovski CSKA koji je već izborio nastup na Final Fouru koji se igra u izraelskom Tel Avivu od 29. travnja do 1. svibnja.

Tenis
Tuk­sar osvo­jio i Ra­bac

Perspektivni hrvatski tenisač Saša Tuksar osvojio je još jedan turnir iz serije ITF satellite circuita. U Rapcu je svladao Morarua sa 1:6, 6.3, 7:6 i ubilježio nove ATP bodove s kojima će napredovati na svjetskoj rankinkg ljestvici.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika