Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Po­lu­fi­na­le
hr­vat­skog ku­pa

U srijedu 7. travnja igraju se prve utakmice polufinala hrvatskog kupa, a za prolaz u finale najmasovnijeg nogometnog natjecanja borit će se:
Dinamo – Rijeka
Cibalia – Varteks


Četvrt­fi­na­le ku­pa Ue­fa

U prvim susretima četvrtfinala kupa Uefa, koji se igraju u četvrtak 8. travnja, sastaju se:
Bordeaux – Valencia
Marseille – Inter
Celtic – Villareal
PSV – Newcastle

Tenis
Tuk­sar u fi­na­lu Vr­sa­ra

Poslije osvajanja rovinjskog satelita hrvatski tenisač Saša Tuksar zaustavljen je tek u finalu Vrsara. Bolji u tri neizvjesna seta (4:6, 7:5, 7:5) bio je Mađar Bardoczky.

Po­bje­da i pre­da­ja
Iva­niševića

Povratnik na teniske terene i najbolji hrvatski tenisač svih vremena, Goran Ivanišević, izvrsno je startao na ATP Miami (3.450.000 $) pobjedom protiv Francuza Escudea, ali je u drugom kolu morao predati Španjolcu Nadalu zbog bolova u ramenu pri rezultatu (4:6). Najbolje plasirani hrvatski tenisač na svjetskoj rang listi Ivan Ljubičić pobijedio je u drugom kolu Francuza Clementa (3:6, 6:3, 6:2), dok se kod tenisačica jedino Karolina Šprem plasirala u treće kolo pobjedom protiv Lee-Waters  (6:1, 6:2).
Plivanje
Eu­rop­ski re­kord Dra­ga­nje

Hrvatski plivač Duje Draganja postavio je, u nedjelju 28. ožujka novi europski rekord na 100 m slobodno u malim bazenima (46. 64). Najbolji europski rezultat je postigao na prvenstvu američkih sveučilišta u utrci u kojoj je završio na drugom mjestu iza Amerikanca Crockera koji je s vremenom (46. 25) postao novi svjetski rekorder.

Umjetničko klizanje
Ido­ra He­gel 16. na svi­je­tu

Najbolja hrvatska klizačica Idora Hegel osvojila je 16. mjesto na smotri najboljih svjetskih klizačica, Svjetskom prvenstvu koje se od 22. – 27. ožujka održalo u Dortmundu. Svjetska prvakinja je postala Japanka Shizuka Arakawa, srebrna je bila Amerikanka Cohen, dok je brončano odličje uzela također Amerikanka Kwan.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika