Najave događanja

NASLOVNICA

Igra opasnih pojedinosti

28.03.2011 13:20
U ovih osam dramskih postaja, na privremenom ovozemaljskom putu iz ničega u ništa, zapljusnuti smo senzibilitetom prepoznatljive stripovske duhovitosti

 

STJEPAN BARTOŠ, IGRA OPASNIH POJEDINOSTI– U ovih osam dramskih postaja, na privremenom ovozemaljskom putu iz ničega u ništa, zapljusnuti smo senzibilitetom prepoznatljive stripovske duhovitosti, smiješnih i «otkačenih» situacija, opsesijom Bartoševih junaka avanturizmom, dok istodobno danomice čame na đubrištu, prepletanjem bajkovitih zamisli i ironijskog diskursa, indikativnih relacija u odnosima spolova, kao i živih i mrtvih – a sve nas to navodi na povlačenje paralela, između ponuđenih drama i svijeta zbilje. U tom kontekstu one bude u nama pomisao kako se nalazimo pred nužnošću nove, velike društvene rekonstrukcije. I premda Bartošev rukopis izvrsno funkcionira u jezičnoj razini, za sada se samo možemo pitati; a kakav bi bio njegov stvarni učinak na gledatelje, budući da su, nažalost, male mogućnosti za postavljanje ovih drama, barem u ovom podneblju, gdje još uvijek nema iole suvislog odgovora na pitanje: kada će i u kakvom obliku profunkcionirati, primjerice, Hrvatska scena subotičkog kazališta? (M. Miković)

Uvodnik

Tjedni uvodni komentar

Poanta histerije

Nakon što je predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Slaven Bačić izjavio da je nakon odluke Hrvatske o nedavanju suglasnosti na otvaranje poglavlja 23...Z.S.

Vijesti