Najave događanja

NASLOVNICA

Festival Desire Central Station 2017. u Subotici

14.11.2017 13:35
Gostuju i tri predstave iz Hrvatske

Međunarodni festival suvremenog kazališta Desire Central Station 2017. u Subotici, deveti po redu, počinje sutra (subota, 25. studenoga) i trajat će do 3. prosinca. Tijekom devet festivalskih dana na više scena u gradu bit će izvedeno sedamnaest predstava iz regije te Francuske, a ovogodišnji lajtmotiv festivala je Anatomija. 
Među ostalim, publika će imati prilike pogledati i tri predstave iz Hrvatske. U četvrtak, 30. studenoga, na sceni Jadran od 21 sat na programu je predstava Otelo – nezakonita liturgija u produkciji Teatra VeRRdi iz Zadra. Predstava je rađena po čuvenom komadu Williama Shakespearea a režirao ju je beogradski redatelj Zlatko Paković. 
Sutradan, u petak 1. prosinca, publika će moći pogledati »dokumentarno kazalište« pod nazivom Ljubav i ekonomija u izvedbi zagrebačkog Montažstroja i režiji Boruta Šeparovića. Predstava će biti igrana na Otvorenom sveučilištu, s početkom u 18 sati. 
Kazalište Hotel Bulić iz Zagreba ove godine gostuje s predstavom Lampedusa Beach po tekstu Line Prose i u režiji Senke Bulić. Predstava će biti igrana u subotu, 2. prosinca, na sceni kazališta Dezső Kosztolányi s početkom u 21 sat. 
Također, na festivalu će se moći pogledati i predstava hrvatskog redatelja Olivera Frljića Second Exile uz produkciji Nacionalnog kazališta u Mannheimu. Predstava je na programu u nedjelju 3. prosinca, na sceni Jadran u 21 sat. 
Festival Desire Central Station organizira mađarsko Kazalište Dezső Kosztolányi a programski selektor je kazališni redatelj András Urbán. 
»Svaka predstava se na neki svoj način bavi ili kazališnim problemom ili istaknutim segmentom unutar društva. Anatomija nije neki komercijalni naslov, ne sugerira zabavu, ali mislim da je vrlo zabavno ulaziti sve dublje i dublje u poznavanje određenog svijeta i materijala«, kaže Urbán.
Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu –desirefestival.eu.
 
 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti