Sport i zabava

01.08.2012 10:33 - Tea Faber, tenisačica

Volim igrati na Paliću

Nakon prolaska kroz kvalifikacijski turnir i ulaska u glavni ždrijeb IX. izdanja Palić Opena, jedinog ženskog profesionalnog turnira koji se igra na teritoriju subotičke regije, Zagrepčanka Tea Faber je poražena u prvom kolu (Honigova 6-2, 6-0). Ali takav je svijet profi tenisa, slijede novi turniri i prilike za osvajanje novih WTA bodova i novčanih nagrada. U kraćem razgovoru za naš tjednik, jedna od dvije hrvatske tenisačice u glavnom ždrijebu, upoznala nas je sa svojim igračkim profilom i dosadašnjom igračkom karijerom.

 

 

 

»Tenis sam počela igrati relativno kasno, tek s deset godina, ali sam ostala u njemu i već pet godina se profesionalno bavim 'bijelim sportom'. Moji dosadašnji najveći uspjesi su dva četvrtfinala na Futuresima u Antaliji (Turska) i Doboju (BiH), susreti u kojima sam imala šansu i za proboj u polufinale, a najbolji WTA plasman mi je oko 800. mjesta. Trenutačno zauzimam 1059. poziciju zbog koje sam primorana igrati kvalifikacije, kao što je to bio slučaj i ovdje na Paliću«, rekla je o sebi 23-ogodišnja hrvatska tenisačica.

 

Dražen Prćić

Opširnije u tiskanom izdanju

UVODNIK

Tjedni uvodni komentar

Stare navike

Depolitizaciju nacionalnih vijeća nacionalnih manjina nemoguće je izvršiti, jer bi to bila vrsta diskriminacije na osnovu političkog uvjerenja, što je zabranjeno Ustavom Srbije J.D.