Sport i zabava

01.08.2012 10:33 - Tea Faber, tenisačica

Volim igrati na Paliću

Nakon prolaska kroz kvalifikacijski turnir i ulaska u glavni ždrijeb IX. izdanja Palić Opena, jedinog ženskog profesionalnog turnira koji se igra na teritoriju subotičke regije, Zagrepčanka Tea Faber je poražena u prvom kolu (Honigova 6-2, 6-0). Ali takav je svijet profi tenisa, slijede novi turniri i prilike za osvajanje novih WTA bodova i novčanih nagrada. U kraćem razgovoru za naš tjednik, jedna od dvije hrvatske tenisačice u glavnom ždrijebu, upoznala nas je sa svojim igračkim profilom i dosadašnjom igračkom karijerom.

 

 

 

»Tenis sam počela igrati relativno kasno, tek s deset godina, ali sam ostala u njemu i već pet godina se profesionalno bavim 'bijelim sportom'. Moji dosadašnji najveći uspjesi su dva četvrtfinala na Futuresima u Antaliji (Turska) i Doboju (BiH), susreti u kojima sam imala šansu i za proboj u polufinale, a najbolji WTA plasman mi je oko 800. mjesta. Trenutačno zauzimam 1059. poziciju zbog koje sam primorana igrati kvalifikacije, kao što je to bio slučaj i ovdje na Paliću«, rekla je o sebi 23-ogodišnja hrvatska tenisačica.

 

Dražen Prćić

Opširnije u tiskanom izdanju

UVODNIK

Stanovnici Mađarske su pak, na njihovu sreću, ostali ovoga puta pošteđeni »šokova« i financijskih dubioza

Empatija i »odgovornost«

Rast švicarskog franka koji je pogodio veliki broj građana koji imaju kredite vezane uz ovu valutu bio je svakako tema broj jedan ovih dana u jugo-istočnoj Europi.