Najave događanja

NASLOVNICA

Vojvođanski Hrvati u službenom posjetu Zagrebu

13.06.2012 11:04
Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović primio je prošlog ponedjeljka u Predsjedničkim dvorima u Zagrebu izaslanstvo Hrvata iz Vojvodine

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović primio je prošlog ponedjeljka u Predsjedničkim dvorima u Zagrebu izaslanstvo Hrvata iz Vojvodine koje su činili predstavnici hrvatskih kulturno-prosvjetnih društava »Matija Gubec« iz Tavankuta i »Vladimir Nazor« iz Sombora, te ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov i generalna konzulica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg. Povod susreta bila je dodjela Povelje Republike Hrvatske za očuvanje hrvatske tradicije i kulture te njegovanje prijateljstva između dviju zemalja, a razgovaralo se i o konkretnim problemima s kojim se suočava hrvatska nacionalna manjina u Republici Srbiji.

 

 

 

Nakon prijama i uručivanja priznanja, predsjednik Josipović održao je konferenciju za tisak na kojoj je izjavio: »Danas su kod mene bili prijatelji iz Vojvodine, vojvođanski Hrvati, okupljeni u hrvatskim kulturno-prosvjetnim društvima 'Vladimir Nazor' iz Sombora i 'Matija Gubec' iz Tavankuta, a povod je bila dodjela Povelje Republike Hrvatske za očuvanje hrvatske tradicije i kulture te njegovanja prijateljstva između dviju zemalja. Informirali su me o svojim bogatim aktivnostima, o velikom broju članova, a osobito me veseli činjenica da imaju i puno mladih članova, što je dobar zalog za budućnost tih kulturnih društava i očuvanje hrvatskoga identiteta i tradicije u susjednoj i prijateljskoj Srbiji«.

 

Zlatko Žužić

Opširnije u tiskanom izdanju

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti