Najave događanja

NASLOVNICA

Tavankut ima kvalitetnu ponudu ruralnog turizma

27.03.2012 10:52
Turistička ponuda Tavankuta predstavljena je na nedavno održanom sajmu turizma u Berlinu

Turistička ponuda Tavankuta predstavljena je na nedavno održanom sajmu turizma u Berlinu

 

 

 

 

HR: HKPD »Matija Gubec« i Tavankut su se nedavno predstavili na više prestižnih sajmova turizma u zemlji i inozemstvu – u Beogradu, Budimpešti, Berlinu. Što su podrazumijevali vaši nastupi, koliko ste zadovoljni njima i jesu li oni rezultirali nekim konkretnim dogovorima? 
 
Važnost sudjelovanja na navedenim sajmovima je velika, ne samo za naše Društvo i Tavankut, nego i za cijelu zajednicu. Ovo je bila jedinstvena prigoda, na ovako prestižnim sajmovima, predstaviti dio kulturne baštine hrvatske zajednice, a mislim da je ovo veliko dostignuće za Tavankut. 
Na sajmu turizma u Beogradu bili smo gosti na štandu Turističke organizacije grada Subotice, čime smo učinili atraktivnijim predstavljanje turističkih potencijala Grada Subotice. Na sajmu turizma u Budimpešti nastupili smo skupa s još nekoliko sela u okviru projekta »Bogatstvo različitosti« na štandu Turističke organizacije Vojvodine, a na sajmu u Berlinu na štandu Turističke organizacije Srbije, opet u okviru predstavljanja projekta »Bogatstvo različitosti«.
Moram reći da smo na svim sajmovima bili vrlo zapaženi. Osim vizualnog predstavljanja, o čemu se jako vodilo računa, nastupili smo s promo materijalima tiskanim na mađarskom, njemačkom i engleskom jeziku, tako da je svaki zainteresirani posjetitelj mogao dobiti osnovne informacije o nama i našim ponudama. Naravno, izložili smo  suvenire, slike i predmete od slame te organizirali radionice izrade slika i predmeta od slame.
Bila je to prigoda upoznati se s domaćim turističkim djelatnicima, ali i s turističkim predstavnicima iz zemalja u regiji, koji nam, najrealnije, mogu pripomoći u privlačenju turista. Razgovore smo vodili i na razini zajedničkog nastupa 14 najspremnijih sela za prihvat turista, potom oko plasmana naših suvenira od slame, pa sve do konkretnih ponuda i povezivanja s tour-operatorima i turističkim agencijama.
Iako smo priču o ruralnom turizmu ozbiljnije započeli koncem prošle godine, konkretna interesovanja postoje, a ozbiljniju konkretizaciju naših očekivanja možemo očekivati naredne godine.
 
Zvonko Sarić
 
Opširnije u tiskanom broju

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti