Aktualno

01.04.2011 11:06 - Trojni sastanak u Smederevu

Kosor-Tadić-Pahor: Gospodarska suradnja glavna tema

Sugovornici potpisali zajedničku izjavu u kojoj su se založili za jačanje ekonomske suradnje * U razgovoru s predstavnicima Hrvata u Srbiji, premijerka Jadranka Kosor naglasila kako je Hrvatska pitanje udžbenika za svoje 22 manjine riješila, te da to očekuje i da Srbija učini za Hrvati koji ovdje žive

 

 

Boris Tadić, Jadranka Kosor i Borut Pahor podržali su integraciju regije u EU. Na sastanku u Smederevu, u petak 1. travnja, dogovoreno je jačanje gospodarske suradnje i zajedničko rješavanje otvorenih pitanja. Tadić, Pahor i Kosor na sastanku u vili »Zlatni breg« potpisali su zajedničku izjavu u kojoj su se založili za jačanje ekonomske suradnje.

Nakon trojnog sastanka, premijerka Kosor razgovarala je u Beogradu sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem, a iza toga i s predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji. U razgovoru s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji premijerka je razgovarala o teškoćama s kojima se svakodnevno susreću, a među njima je, prenosi Hina, jedna od važnijih u području izobrazbe, to jest prava na udžbenike na hrvatskom jeziku za djecu koja pohađaju škole. Kosor je istaknula kako je taj je problem Hrvatska riješila za svoje 22 manjine pa očekuje da i Srbija to učini za Hrvate koji ondje žive. Rekla je kako je o tome razgovarala i s predsjednikom srbijanske vlade Mirkom Cvetkovićem.

Opširnije u tiskanom izdanju

 

 

UVODNIK

Tjedni uvodni komentar

»Čisti računi«

»U odnosima sa Srbijom posebno mjesto imat će status nestalih u Domovinskom ratu, kao i međusobna zaštita prava manjina«, J.D.